Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
19 April 2024 06:37
21:23
Armin Halitović: Pripremamo rebalans budžeta
Prema mnogima jedan od najboljih načelnika sa područja Unsko-sanskog kantona – Armin Halitović govorio je za portal Krajina.ba. Načelnik općine Bosanska Krupa najavio je veliku gradnju primarnog vodovoda, ali i rebalans budžeta.

Načelnik Halitović nam je priznao kako je sportska dvorana jedan od projekata koje bi rado volio realizirati, ali zbog financijskih sredstava to u ovom trenutku nije moguće. Građani Bosanske Krupe svakako se mogu radovati i podatku o izgradnji nove vodovodne mreže.

Dodajmo i to kako je potpisan ugovor za izvođenje krovopokrivačkih radova na zgradi „Prve osnovne škole" u Bosanskoj Krupi, vrijedan 36.909,20 KM. Novac je obezbijeđen iz sredstava dodijeljenih Odlukom o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta općini Bosanska Krupa, Vlade Unsko-sanskog kantona i priliva sredstava po osnovu prihoda od sredstava za zaštitu od nesreća u 2011. godini.

Vi ste jedini načelnik na području Unsko-sanskog kantona koji je na prethodnim općinskim izborima osvojio većinu kao nezavisni kandidat, što pokazuje koliko Vam građani Bosanske Krupe vjeruju. Zbog čega su građani upravo Vama iskazali toliko povjerenje?

- Sad iz ove perspektive može se naći bezbroj razloga što sam ja dobio izbore prije 3 godine. Prvenstveno mislim da su građani generalno bili nezadovoljni dotadašnjim napretkom i općim stanjem u općini Bosanska Krupa.

Od početka Vašeg mandata ispunili ste mnoga obećanja, i trenutno ste prema mnogima najbolji načelnik na području našeg kantona. Šta planirate učiniti do kraja mandata, i koji su Vaši primarni ciljevi?

-Pa otprilike sva svoja predizborna obećanja sam uspio ispuniti prema građanima u prve 2,5 godine svoga mandata. Naravno, urađeno je i dosta stvari koje nisu bile u mom programu, ali koje su se  same po sebi nametnule u mome mandatnom periodu i za koje smo uspjeli obezbjediti sredstva i uslove. Iako je do kraja mandata ostalo samo godina dana ima još dosta planiranog za uraditi u narednom periodu. Primarni cilj jeste Poslovna zona Pilan, odnosno stavljanje u funkciju što podrazumijeva čišćenje, izgradnja internih komunikacija, infrastrukture i uređenje da bi privrednici imali povoljne uslove za izgradnju svojih poslovnih objekata, kao i privlačenje investitora na parcelama koje su u vlasništvu općine, te na taj način omogućili novo zapošljavanje naših sugrađana. Pored toga nastavit ćemo i sa daljim radovima na zgradi Gimnazije, kao i na drugim potrebnim infrastrukturnim projektima koji su potrebni građanima naše općine. Paralelno i dalje ćemo nastaviti sa daljim ustrojem općinskih službi i ići ka tome da postanemo pravi servis našim građanima i korisnicima naših usluga.

Koliko je napredovala Bosanska Krupa otkako ste postali načelnik te Općine?

-Ovo pitanje bi bilo najbolje postaviti građanima naše općine koji su jedini relevantni da daju takvu ocjenu.

Ipak moram naglasiti da smo uspjeli puno uraditi na ustroju organa uprave, što je dalo rezultate, tako da smo u ovoj godini na polugodištu po prvi put ostvarili višak prihoda na rashodima, a upravo ovih dana pripremamo rebalans budžeta koji će sa 6,6 planiranih biti povećan na skoro 9 miliona KM. Uspjeli smo u ovog godini pokrenuti dva velika projekta vodosnadbijevanja i u ovoj godini izgradićemo preko 49 km primarnog vodovoda na području naše općine.

Planirate li pomoći izgradnju nove škole u naselju Pištaline koje se nalazi na području Bosanske Krupe? – Stanje sadašnje zgrade je katastrofalno, i ona propada iz dana u dan, čime sigurnost učenika dolazi u pitanje.

-Poznato je da je obrazovanje na nivou kantona. Mi svake godine izdvajamo sredstva za sanaciju školskih objekata…

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 8307 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz