Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
25 April 2024 23:09
15:02
Ćiro: Ako Miske bude igrao kako može i zna BiH prolazi

Sada je situacija puno bolja nego prije dvije godine. Međutim, imamo jedan hendikep u odnosu na moje vrijeme, a taj se zove Cristiano Ronaldo.

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, Miroslav Ćiro Blažević je vodio Zmajeve prije dvije godine u baražu protiv Portugala. Tada nismo uspjeli, a trener svih trenera vjeruje da je situacija sada dosta bolja i da možemo preskočiti Portugalce.

„Sada je situacija puno bolja nego prije dvije godine. Međutim, imamo jedan hendikep u odnosu na moje vrijeme, a taj se zove Cristiano Ronaldo. Naravno i mi imamo svojih aduta. BiH je sada homogenija. Sada ću reći što, možda, niko ne očekuje i to ću ponavljati dok se ne završe ove dvije utakmice. Ako Miske bude igrao kako može i zna mi prolazimo sigurno", kaže Blažević za „Dnevni avaz".

Blažević je optimista uoči velika dva duela.

„Kada imamo ekipu koja je stanju držati čas nogometa Francuskoj onda možemo vjerovati u sve. Znamo koja je velesila ispred nas. Francuzima smo držali lekciju, naročito u prvom poluvremenu. Portugal ima više slabosti od Francuza i to treba dobro uočiti i iskoristiti. Želim da ne bude prečki i stativa kao prije dvije godine nego da lopta pogađa cilj. Moramo znati da mi imamo igrača kakvog niko nema, a to je Edin Džeko. On je nogometni div za kojeg niko nema rješenja", riječi su Ćire, koji je o nedavnom remiju sa Francuzima rekao:

„Pratio sam i strijepio. Poslije sam čitao francuske novine koje kažu kako su pokrali moju BiH. Da nije bilo poklonjenog penala mi bi išli. Podsjetit ću da sam od prvog dana podržavao Safeta i vjerovao u njega. Pokazao se sjajnim i želim mu malo sreće i da nas odvede na EP", kaže Blažević iz Irana.

Dodik nije hipokrit
„On sigurno nije hipokrit. Kaže uvijek šta misli pa makar ispao budala. Vjerujem da je navijao za BiH, kako je rekao.

Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 846 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz