Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
28 March 2024 13:23
15:02
EU pozdravlja osnivanje Komisije

SARAJEVO - Delegacija Evropske unije/Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini pozdravio je danas jučerašnji zaključak Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kojim se osniva Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentarne skupštine za provođenje presude Evropskog suda za ljudska...

... prava u predmetu "Sejdić-Finci protiv BiH", navodi se u saopćenju glasnogovornika Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Andyja McGuffieja.

Kako je istaknuo McGuffie ovom odlukom Predstavnički dom potvrđuje da Parlamentarna skupština BiH prepoznaje važnost presude "Sejdić-Finci" kao i hitnu potrebu da se ona provede.

EU podstiče Komisiju da se sastane što je prije moguće s ciljem da nastavi s izborom predsjedavajućeg i dva zamjenika kao i da usvoji poslovnik o radu da bi se izmjene i dopune Ustava BiH i Izbornog zakona BiH počele pripremati u skladu s dogovorenim rokovima. 

U isto vrijeme Delegacija Evropske unije/specijalni predstavnik Evropske unije također poziva Parlamentarnu skupštinu BiH da što prije usvoji zakone o državnoj pomoći i popisu stanovništva koji su u skladu s pravnom stečevinom EU. 

- Ovo su ključna pitanja za budući napredak Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji, ističe McGuffi.

Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 652 | Dodano od: amir | Ocjeni: 5.0/1
Ukupno komentara: 1
avatar
0
1 amir • 15:14, 11 October 2011
lol joint
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz