Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
28 March 2024 11:07
22:34
Francuska - BiH 1:1; Francuzi zahvaljujući penalu na EURU!

Nogometne reprezentacije Francuske i Bosne i Hercegovine su u posljednjem kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012. večeras u Parizu odigrale neriješeno 1:1 (0:1). BiH je povela u 40. minuti golom Edina Džeke, a konačnih 1:1 postavio je Samir Nasri u 78. minuti iz penala.

Susret na stadionu "Stade de France" sudio je Craig Thomson iz Škotske. 

Bosna i Hercegovina nije uspjela. Mada su odigrali veoma dobro, posebno u prvom poluvremenu, izabranici selektora Safeta Sušića nisu mogli doći do pobjede nad Francuskom, koja je zahvaljujući golu iz penala došla do izjednačenja i plasmana u Poljsku i Ukrajinu.

Za bh. tim kobna je bila 77. minuta, kada je Samira Nasrija na ivici šesnaesterca oborio Emir Spahić. Sudija Thomson procijenio je da se radi o prekršaju za najstrožiju kaznu, a nogometaš Manchester Cityja Nasri savladao je Asmira Begovića, koji je na početku drugog poluvremena na golu bh. selekcije zamijenio povrijeđenog Kenana Hasagića.

Bosna i Hercegovina je, inače, odlično odigrala prvo poluvrijeme, u kojem je u potpunosti zaustavila Francuze i stvorila nekoliko dobrih prilika. Nagrada za bolju igru došla je u 40. minuti, kada je Džeko prevario čuvara Ramija i s ivice šesnaetserca preciznim udarcem savladao Huga Llorisa.

U drugom poluvremenu Francuzi su pruzeli igru, krenuli potpuno napadački, ali su i pored nekoliko prilika do gola uspjeli doći iz kaznenog udarca. 

Reprezentacija BiH u ovom susretu je nastupila u sastavu:
Hasagić (od 46. Begović), Papac, Spahić, Rahimić, Pjanić, Misimović, Džeko, Mujdža (od 61. Maletić), Lulić, Medunjanin (od 71. Zahirović), Pandža.

Za Francusku su igrali: Lloris, Evra, Rami, Cabaye (od 61. Gameiro), Nasri, Reveillere, Menez, Malouda (od 61. Martin), M'Vila, Remy (od 81. Diarra), Abidal.

Zahvaljujući osvojenom bodu Francuzi su zadržali prvo mjesto u grupi i direktno se plasirali na EP. Bosna i Hercegovina je osvojila je drugo mjesto i novu šansu za plasman na EP imat će u dodatnim kvalifikacijama. Ime protivnika saznat će u četvrtak na žrijebanju u Krakowu.

Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 639 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz