Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
26 April 2024 16:29
15:46
Istraživanja o seksualnom život tinejdžera

Već je svima jasno da nove generacije tinejdžera ne mogu živjeti bez mobitela, kompjutera i društevnih mreža, a čini se da mijenjaju i obrasce seksualnog ponašanja, posebno dječaci.

Koliko god neki roditelji mislili da se to ne tiče njih i njihove djece, u svakom bi slučaju trebali biti upućeni u seksualne navike današnjih tinejdžera, jer nema ništa gore i sramotnije od toga da o tome baš ništa ne znaju, poručuje stručnjakinja za odgoj tinejdžera Barbara Greenberg. Zato, uzmite si malo vremena i pročitajte što su pokazala nova istraživanja:

1. U padu je broj tinejdžera između 15 i 19 godina koji ulaze u seksualne odnose. Istraživanje američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti između 2006. i 2010. godine, pokazalo je da je postotak oko 40 posto. Broj još uvijek nije nizak, ali je u padu u odnosu na prethodne godine.

2. Roditelji će također biti sretni kada čuju da se smanjuje spolni jaz između tinejdžera koji ulaze u seksualne odnose. I pazite sad! To je zbog stmoglavog pada dječaka koji u toj dobi ulaze u seksualne odnose.

3. Još jedna dobra vijest – tinejdžeri većinom koriste kondome tijekom prvog seksualnog iskustva.

4. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Možda. Istraživanje National Survey of Family Growth pokazalo je da tinejdžeri, i djevojčice i dječaci, imaju sve veći broj partnera.

5. Pokazalo se da su tinejdžerice sklonije tome da se u prvo seksualno iskustvo upuste s nekim tko im nije dečko.


Dječacima je ipak na prvom mjestu ljubav

Anketa koju su proveli časopis Seventeen i američka Nacionalna kampanja za prevenciju tinejdžerskih i neplaniranih trudnoća na 1.200 tinejdžera između 15 i 21 godine, donijela je još nekoliko zanimljivih činenica.

Većina dječaka uopće ne žuri s upuštanjem u seksualne odnose, zapravo njih čak 45 posto je požalilo nakon odnosa, a čak polovica smatra da s odnosima treba pričekati. Čak 53 posto kaže da ne želi imati odnose s curom u koju nisu zaljubljeni, posebno kada je u pitanju prvi put – čak 95 posto njih to bi htjeli imali s djevojkom koju vole.

75 posto njih radije bi čekalo pravu, nego izgubilo nevinost pod svaku cijenu, a 66 posto bi radije bilo u vezi bez seksa nego imalo odnose bez stalne veze.

Istraživanje je pokazalo i da tinejdžerima treba dobra edukacija, jer 42 posto njih nije znalo da djevojka može ostati trudna tijekom mjesečnice, 34 posto misli je da je nošenje dva kondoma odjednom ima veći učinak od samo jednog, a 20 posto ih nije znalo da se i na kontraceptivnim pilulama može ostati u drugom stanju.

Kategorija: Zanimljivosti | Pregledi: 8216 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz