Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
25 April 2024 19:52
13:38
MURTIĆ: Samo sam 4 metka dobio od čovjeka kojeg ne poznajem

U pucnjavi koja se jučer dogodila u centru Bihaća ranjen je 36-godišnji kick bokser Agim Murtić iz Cazina. U njega je iz vatrenog oružja pucao 43-godišnji Selver Vojić.
Pucnjava se dogodila nedaleko od Univerzitetske biblioteke u Bihaću, a ranjeni Murtić je odmah kolima Hitne pomoći prevezen u kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću.

Selver Vojić je ispalio nekoliko hitaca prema Agimu Murtiću, te ga je tom prilikom ranio u predjeku stomaka.

Nakon jučerašnje pucanjve u Bihaću kada je Selver Vojić iz vatrenog oružja ispucao 4 metka u Agima Murtića, danas se oglasio i Agim Murtić, koji na sreću prošao bez težih posljedica po život.

Agim tvrdi da nema nikakve veze sa Vojićem niti ga poznaje.

Selver Vojić je priznao policiji da je u rijeku Unu bacio pištolj iz kojeg je pucao prema Murtiću. Navodno je Murtić prije same pucnjave tražio Vojića i u njegovoj kući, te mu prijetio. Avaz je jučer pisao kako su se u trenutku pucnjave sa Murtićem u neposrednoj blizini nalazili i Hamdija Abdić Tigar, te Emil Bandera koji su nakon toga pobjegli. Selver Vojić je inače demobilisani borac i zaposlenik Vlade USK na poslovima portira.

Iako je Dnevni Avaz jučer napisao da je u trenutku pucnjave sa Murtićem bio i maločas spomenuti Hamdija Abdić Tigar, on je demantovao te navode, te je rekao kako se u trenutku pucnjave nalazio sa Murtićem u porodičnoj kući kod svoje majke, ali da se sve to dogodilo nakon što je Murtić napustio kuću i pozdravio se sa njima.

“Agim Murtić je izašao iz auta i ja sam se odvezao nekih 100 metara kada sam čuo pucanj. Prvo sam pomislio da je neko bacio petardu, a kada sam čuo i drugi pucanj zaustavio sam automobil i izašao. Vidio sam kako čovjek u zelenoj jakni puca prema ženi koja je bila u autu s dvoje djece. Mislim da je čak i pogodio njen auto. U tom trenutku okrenuo se i prema meni pucajući i pogodio je i moj automobil. Nisam ni znao koga je pogodio”, rekao je sinoć za Dnevni Avaz Hamdija Abdić zvani Tigar, inače bivši komandant 502. brigade Petog korpusa Armije RBiH.

Abdić je dodao da mu nije jasno zašto je Vojić pucao u Murtića kada se nisu ni poznavali. Dodao je i to da se sa Vojićem, koji je pucao, posljednji put vidio na moru u mjesecu augustu kada su se slučajno sreli u Zatonu u Hrvatskoj, te ističe da tada nisu imali nikakvih nesporazuma.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 8149 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz