Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
23 April 2024 13:39
20:23
“Na pomen 5.Korpusa-valja ustati”

Ovogodišnja manifestacija obilježavanja 19.godina od formiranja 5.Korpusa pod simboličnim je nazivom  «Na pomen 5.Korpusa-valja ustati»

Danas je započelo  obilježavanje 19.godina od formiranja 5.Korpusa A RBIH .Simboličnog naziva «Na pomen 5.Korpus-valja ustati» naredni dani   biće u znaku  najproslavljenijeg Korpusa Armije,zahvaljujući kojem je odbranjen tadašnji bihaćki džep a tokom 95.godne oslobodjen i veliki dio do tada okupirane teritorije  današnjeg USK. U spomen na herojsku borbu 5.Korpusa i ove godine ministarstvo za pitanja boraca zajedno sa Vladom i Skupštinom USK pokrovitelji su obilježavanja  godišnjice Korpusa.

Organizacioni odbor manifestacije prihvatio se ozbiljnog posla da sačini Program koji će biti primjeren važnosti samog dogadjaja.Uz obilaske mezarja poginulih boraca te posjete njihovim porodicama,redovni sadržaji su i prijemi kod nosilaca vlasti,svečana akademija,izložbe,sportski sadržaji,izrada literarnih i likovih radova učenika osnovnih i srednjih škola.Ove godine u sklopu vojne manifestacije organiziraće se Dan otvorenih vrata u Vojnoj bazi «Adil Bešić».

Istog dana 21.oktobra. kada zvanično i završava manifestacija. organizira će se svečana akademija te smotra ratnih zastava jedinica 5.Korpusa.Još jedan zanimljiv dogadjaj  takodjer je planiran u okviru ovogodišne manifestacije.Riječ je o promociji Zbornika radova «Zločini u Bosanskoj Krajini u vrijeme agresije na BIH 91-95. god.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 648 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz