Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
20 April 2024 14:04
19:58
Nakon paljenja zastave BiH: Dino Merlin razmišlja o odgađanju koncerta u Beogradu

Nakon paljenja zastave Bosne i Hercegovine u štabu poznatog kantautora Dine Merlia ozbiljno se razmišlja o odgadjanju koncerta u Beogradu ,rekao nam je jedan od najbližih saradnika i organizatora koncerta. Dino je bio jako uzbuđen zbog poruka i mailova koje smo dobili…

…  od mnogih patriota iz BiH i cijelog svijeta. On je bio jako pogođen i činilo se da je u jednom trenutku donio odluku da se odgodi koncert. Ipak smo uspjeli da mu pojasnimo koje su ogromne materijalne štete po cijeli projekat i da se ne smijemo osvrtati na te incidente.

Pa svi su vec pjevali u Beogradu pa zašto to ne bi i Dino ,a on se ogradio javno da je pisao pjesmu posvećenu Aliji Izetbegoviću , kaže nas izvor želeci da ostane anoniman.

U znak protesta zbog održavanja koncerta Dine Merlina u Beogradu aktivisti Srpskog narodnog pokreta "Naši” zapalili su zastavu Bosne i Hercegovine, pišu srbijanski mediji.

Pripadnici ovog radikalnog pokreta nezadovoljni su što će Dino Merlin nastupiti u Beogradu, prvi put nakon dvadeset godina jer je, prema njihovom mišljenju, širio mržnju protiv Srba i "promovirao muslimanske paravojne formacije”.

Kao argument navode i pjesmu "Da te nije Alija” koju je Dino Merlin komponovao u čast prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.


Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 8191 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz