Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
25 April 2024 19:28
17:16
OTPAD KAO RESURS I ČIST OKOLIŠ !

Resurni centar za vode i okoliš Una Consulting" d.o.o. u suradnji sa Ministarstvom za prostorno uredjenje, zaštitu i okoliš Unsko-sanskog kantona provodi projekt pod nazivom „Kampanja uključivanja gradjana i javnosti u proces integrisanog upravljanja otpadom(UIO). Projekt je finansijski podržan od Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC), a realizuje se u periodu od 01.10.2012 do 30.09.2013. godine.

U tom smislu, a prema obavijesti koja je stigla iz Općine, od danas (11.02) pa do 21.02.2013. godine vršiće se anketiranje gradjana na području općine Bosanska Krupa i to mjesnih zajednica: " Arapuša, Krupa Centar, Ljusina, Pištaline. Anketu će provoditi ovlašteni anketari marketinške agencije „Boram" iz Sarajeva.Inače projekt bi trebao pridonijeti podizanju svijesti gradjana i javnosti o općim ciljevima zaštite okoliša i specifičnim ciljevima upravljanja otpadom , kao i aktivnom uključivanju gradjana, korisnika usluga u proces planiranja i odlučivanja. Predložena kampanja će se provoditi u osam općina USK i općini Drvar iz Kantona 10.Osim što bi gradjani postali svjesniji i bolje razumjeli zašto integrisano upravljanje otpadom, postali bi svjesniji i  efekta u zaštiti okoliša, već samim smanjenjem stvaranja otpada.Dok bi odvajanjem, kompostiranjem i recikliranjem otpada bio povećan broj korisnika integrisanog upravljanja otpadom. Dakle, otpad bi postao resurs uz efekte smanjenja zagadjenosti okoline.No da bi se došlo do posljednje rečenog treba „prevaliti" uslovno rečeno veći dio puta. Sama kampanja, odnosno anketiranje gradjana, upoznavanje javnosti putem medija kao i provodjenje raznih edukacija način je kojim bi se ideja integrisanog upravljanja otpadom udomaćila i kod nas te postala sastavni dio naše svakodnevice.

Zato, kada vam anketari pokucaju na vrata tražite da vam objasne, ali i sudjelujte u kampanji dajući anketarima tražene informacije.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 534 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz