Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
19 April 2024 05:47
18:13
Skola Pistaline - Dnevnik RTV USK (VIDEO)
Područna «Prva osnovna škola» u selu Pištaline, općina Bosanska Krupa izgrađena je davne 1928 godine

Nastavu pohađa 187 učenika raspoređenih u 9 odjeljenja. Nastavni proces se odvija u dvije smijene a uvedena je i međusmjena za učenike prvih razreda. Drveni podovi, ostećeni krovovi na školskim zgradama, te eksterni wc slika je ove školske ustanove u 21 vijeku. Škola je veoma stara i velikim dijelom neuslovna. Pored toga što nema salu za tjelesni odgoj kao ni učionicu za informatiku u ovoj školskoj ustanovi ne postoji adekvatan sanitarni čvor. Naime, uz kompleks škole se nalazi  eksterni wc koji ne zadovoljava niti osnovne sanitarne uvjete  za  rad škole.

Sramotno ali istinito.Pored ovakve slike škole, jedan od problema je i mali broj učionica, koji otežavaju izvođenje ostalih vidova nastave, kao što su dodatna i dopunska nastava, te razne sekcije, u razgovoru nam je istakla nastavnica bosanskog jezika i književnosti, demokratije i ljudskih prava, Haseda Mahmutović. Nažalost, u ovoj školi,  nastavna sredstva su se svela na tablu, kredu i udžbenike.

Na incijativu mještana, nova školska zgrada je započeta prije 5-6 godina i do sada je realizirana prva faza, zemljani radovi. Na žalost, i ovu školsku godinu mališani su, zajedno sa svojim nastavnicima dočekali u staroj i neuslovnoj zgradi. Bez obzira na uslove u kojima rade, ovi učenici, u srednjim školama, postižu iste, slične ili bolje rezultate i uspjehe.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 9061 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz