Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
23 April 2024 10:37
15:19
Štrajk ljekara USK-a: Bez novih momenata i pozitivnih pokazatelja

Više od mjesec dana ljekari Unsko-sanskog kantona su u štrajku i nema naznaka da bi se isti mogao uskoro okončati. Novih momenata nema, niti kakvih pozitivnih pokazatelja za njegov prekid, stav je članova Upravnog odbora Sindikata ljekara.

- Štrajk ljekara u USK-u, koji je počeo 12. septembra, biće nastavljen jer nema nikakvih naznaka da Vlada ozbiljno razmišlja o prihvatanju naših, nedavno korigiranih minimalnih zahtjeva. Ništa nam nije ponuđeno, iako smo značajno odstupili od zahtjeva zbog kojih je počeo štrajk, izjavio je za naš Radio dr. Nedim Kurtagić, predsjednik Strukovnog sindikata ljekara USK-a.

Od Vlade Sindikat traži da se pismeno izjasni o zahtjevima štrajkačkog odbora, te da odgovorni u zdravstvu ozbiljno uzmu u razmatranje ponuđene prijedloge kako bi se okončao generalni štrajk zbog kojeg trpe svi, a najviše pacijenti, odnosno građani USK-a. U Vladi i dalje tvrde da sredstava nemaju, te da nema zakonskog okvira da budu prihvaćeni zahtjevi ljekara.

U četvrtak, 20. oktobra, u Bihaću će zasjedati Skupština Sindikata ljekara USK-a na kojoj će utvrditi dalje korake. Podsjećamo, Sindikat traži povećanje plata za ljekare, isplatu regresa, te potpisivanje Kolektivnog ugovora. Ljekari ističu kako će biti uporni i istrajati u svojim zahtjevima, te i dalje mole građane za strpljenje.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 703 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz