Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
18 April 2024 03:07
19:14
U akciji "Copy" uhapšeno 15 osoba
U zajedničkoj akciji Okružnog tužilaštva Banja Luka i Centra javne bezbjednosti Banja Luka, kodnog naziva "Copy", danas je uhapšeno 15 osoba. Oni su osumnjičeni da su izrađivali falsifikovane registarske oznake za putnička motorna vozila (registarske oznake više gradova u Austriji) te ih prodavali građanima na području Mrkonjić-Grada i Šipova po cijeni od 50 eura.



Šest policijskih službenika Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad pozvano je danas u policiju da daju izjave zbog sumnja da su, kako se nezvanično saznaje, kupovali registarske tablice od uhapšenih tokom današnje akcije kodnog naziva "Copy". 

Nezvanično, uhapšeni Pero i Draženko Lazendić

Akcija se provodi na području Mrkonjić-Grada i Banja Luke, a pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Zasad je izvršen pretres na tri lokacije i lišene su slobode dvije osobe, koje su izrađivale falsifikovane austrijske registarske tablice, sa svom pratećom dokumentacijom. Nezvanično, uhapšeni su Pero (46) i Draženko (32) Lazendić iz Mrkonjić-Grada.

Prilikom pretresa kod osoba lišenih slobode, pronađen je i privremeno oduzet veći broj predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku (računari, štampači...) U toku pretresa oduzeto je zasad 11 vozila, a 12 osoba je pozvano u službene prostorije da daju izjavu, od kojih i šest policijskih službenika Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić-Grad, potvrđeno u CJB-u Banja Luka.

Akcijom rukovodi tužilac koji će dalje u postupku donijeti odluku o statusu osumnjičenih ili svjedoka. U realizaciji akcije učestvuju radnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH jer postoji veći broj carinskih prekršaja. 

federalna.ba

Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 665 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz