Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
28 March 2024 21:49
21:28
A-SDA: Čestitka za godišnjicu formiranja 5. Korpusa
U povodu 19. godišnjice formiranja SILE NEBESKE – 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, moralna i građanska dužnost ovih ali i budućih generacija Krajišnika jeste čuvanje od zaborava svih naših heroja koji su u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu ugradili sebe u naš 5. Korpus, u našu „Silu nebesku", i u odbranu naše Krajine i jedine domovine nam Bosne i Hercegovine.

U skladu sa ovom najčasnijom dužnošću čuvanja naše historije od zaborava i obavezom prenošenja istine o herojskoj borbi pripadnika 5. Korpusa na očuvanju naše Krajiške teritorije slobodnom i jedinstvenom sa ostalim dijelovima države Bosne i Hercegovine, i mi u STRANCI DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-SDA dajemo svoj doprinos ovom plemenitom cilju.

U tom kontekstu, u svoje lično ime, u ime svih članova i simpatizera STRANKE DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-SDA, uz iskrenu zahvalnost na svemu što su učinili za naš opstanak na svom ratnom putu, upućujem iskrene čestitke svim demobilisanim borcima 5. Korpusa Armije R BiH, ratnim vojnim invalidima, porodicama šehida i poginulih boraca, svim krajiškim patriotama, kao i svim građanima Unsko-sanskog kantona povodom 19-te godišnjice historijskog formiranja naše SILE NEBESKE.

Posebnu zahvalnost upućujemo svim onim pripadnicima 5. Korpusa koji su na tom putu opstojnosti naroda i Države dali svoje živote i molimo Boga dragoga da im podari vječni mir…

PREDSJEDNIK KANTONALNOG ODBORA

Jasmin Emrić, dipl.ing.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 1080 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz