Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
28 March 2024 12:27
09:35
Akcija Džeke i Silve među deset najboljih u posljednjih 20 godina
Kolumnisti engleskog nogometnog portala Football365.com izabrali su deset najboljih akcija u zadnjih 20 godina.

Prema njihovom subjektivnom mišljenju među deset najboljih akcija je i nedjeljna akcija Manchester Cityja u kojoj je David Silva asistirao našem Edinu Džeki za šesti pogodak Cityja u pobjedi nad Unitedom 6-1.

Na prvom mjestu se nalazi sjajno dodavanje Kake za Hernana Crespa u finalu Lige prvaka 2005. godine između Milana i Liverpoola, na drugom mjestu je kolekcija pasova Xavija u dresu Barcelone prema svojim napadačima u posljednje tri sezone.

Centaršut Davida Beckhama za Ronalda na utakmici Real Madrid – Zaragoza 2006. godine nalazi se na trećem mjestu najboljih akcija, pas Erica Cantone za Dennisa Irwina iz 1992. godine na meču Manchester United – Tottenham je na četvrtom, a dodavanje Toma Huddlestona za Garetha Balea na utakmici između Tottenhama i Shakhtara prije dvije godine je na petom mjestu.
Ovosezonsko dodavanje mladog Marokanca Adela Taarabta iz QPR-a za Waynea Routledgea protiv Coventryja je na šestom mjestu, na sedmom je pas Joea Cola za Didijera Drogbu na meču Chelsea – Valencia u Ligi prvaka prije četiri sezone, dok je akcija Silve i Džeke na osmom mjestu.

Posljednja dva mjesta u najboljih deset drže Frank de Boer za Dennisa Bergkampa u onoj čuvenoj utakmici četvrtfinala Mundijala u Francuskoj 1998. godine između Holandije i Argentine, i Gutti i Karim Benzema 2010. godine u meču Real Madrida i Deportiva.
Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 8067 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz