Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
25 April 2024 15:23
18:40
Blanc: Protiv BiH kao u "finalu"

PARIZ - Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Laurent Blanc okarakterisao je večerašnju utakmicu protiv Bosne i Hercegovine kao ''finale''. Francuzima je potreban bod za prvo mjesto kvalifikacijske D-grupe koje vodi direktno na EP u Poljskoj i Ukrajini naredne godine. Veznjak bh. tima Miralem Pjanić izjavio je da će BiH...

... pokušati napraviti iznenađenje u Francuskoj, dok je krilo Francuske Florent Malouda odgovorio tvrdnjom da će "trikolori" ostvariti rezultat koji im je potreban.

Blanc zna kakvu prijetnju mu predstavlja BiH, ali vjeruje da njegovi igrači mogu dati maksimum i završiti kvalifikacijski ciklus na pravi način. 

"Ta utakmica je za nas kao finale. Takva će biti i atmosfera na stadionu i terenu. BiH je dobar tim s igračima koji igraju u najboljim evropskim ekipama. Respektujemo ih ali ih se ne bojimo'', izjavio je Blanc.

Dodao je da će njegovi igrači ići na pobjedu jer bi defanzivna igra bila pogrešna.

Francuska ima bod više od BiH koja je pobjedom protiv Luksemburga već osigurala baraž. Pobjedom u Parizu BiH bi se plasirala direktno na EP, dok bi Francuzi morali kroz baraž tražiti svoje mjesto na EP-u.

Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 8341 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 2
Gostiju: 2
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz