Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
24 April 2024 02:24
13:22
Cazin: Uskoro prvi priključci na centralni kanalizacioni sistem
Nakon prvih radova na području mjesne zajednice Ljubijankići, počinju i radovi na uspostavi centralnog kanalizacionog sistema na području grada Cazina. Ugovor o prvoj fazi radova potpisan je danas u kabinetu općinskog načelnika Nermina Ogreševića koji je tom prilikom istaknuo da su prvi radovi krenuli uporedo sa realizacijom projekta izgradnje i rekonstrukcije Trga Alije Izetbegovića.

„Mi smo krenuli sa velikim projektima i njihova realizacija je međusobno vrlo povezana. Potpisujući današnji ugovor konkretiziramo početak projekta izgradnje centralnog gradskog kolektora što je historijski trenutak za Cazin. Osim toga, slijedeći korak je izgradnja poslovne zone jer, kao što se zna, njenoj upostavi prethodi ovakvo obezbjeđenje infrastrukture. Sve u svemu, općina Cazin nakon toga velikim zamahom počinje svoj privredni razvoj i puni procvat", naglašava načelnik Ogrešević.

Ukupna vrijednost projekta, za koji je danas potpisan ugovor, iznosi 650.000 maraka. Dio sredstava općina Cazin dobila je od Fondacije za zaštitu okoliša BiH u čijem Upravnom odboru je i Cazinjanin Nermin Delalić.

„Ja čestitam općinskoj upravi Cazin i izvođaču radova na stupanju u projekat u kojem sa 350.000 konvertibilinih maraka učestvuje i Fondacija za zaštitu okoliša. Naravno, ta su sredstva osigurana aplikacijom općine Cazin koja se odazvala javnom pozivu. Ja moram istaknuti da je ovo već druga uspješna aplikacija općine Cazin koja je i prošle godine na isti način ostvarila 42.000 za uređenje korita rijeke Mutnice", kazao je Delalić.

Po riječima Ibrahima Tatarevića, direktora Komunalno- stambenog fonda Cazin, uređenje kanalizacionog sistema na području od Žitarnice do zgrade komunalnih preduzeća „Čistoća" i „Vodovod", prvi je i najkonkretniji korak u realizaciji ukupne izgradnje kanalizacionog sistema u općini Cazin. Naime, preduzeće „E- Beganović", s kojim je danas potpisan ugovor, na raspolaganju ima narednih 90 dana i u tom će periodu početi i prvi priključci na centralni gradski kolektor. U prvoj fazi će to biti više od 1.000 domaćinstava s područja gornjeg dijela grada, a slijedeća su na redu naselja Klen i Japića brdo

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 712 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz