Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
24 April 2024 00:02
12:27
Držali "đavolje dijete" zatvoreno u kavezu

Britanski bračni par su svom dvogodišnjem sinu dali nadimak „đavolje dijete", te su ga držali u kavezu, a dobili su odložene zatvorske kazne, što je razbjesnilo javnost na Ostrvu.

Supružnici iz južnog Walesu su uhapšeni nakon što je policiji neko od komšija dojavio da par nehumano tretira svoje dijete.

Policija je dvogodišnjaka pronašla u sobi u kavezu, prekrivenog fekalijama, a ljekari su na pregledu otkrili modrice i ogrebotine na dječakovom tijelu. Roditelji su na sudu priznali zlostavljanje, ali su kažnjeni uslovnom kaznom od 26 sedmica zatvora sa rokom od izvršenja od dvije godine, i morat će da odrade 200 sati društveno-korisnog rada. Također, zabranjeno im je da rade sa djecom.

Nesretni dvogodišnjak je smješten u hraniteljsku porodicu tokom suđenja, dok se poremećeni roditelji od hapšenja nalaze u pritvoru.

„Članovi njihove porodice rekli su da su roditelji opisali dječaka kao đavolje dijete. Majka je policajcima rekla da je stavljala sina u kavez samo dok je obavljala kućne poslove. Tvrdi da je on iz kaveza gledao DVD, i da je često umio da ustane iz svog kreveta i leži u kavezu", rekao je tužilac tokom suđenja.

Kategorija: Vijesti iz svijeta | Pregledi: 7620 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz