Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
29 March 2024 13:25
20:47
Haški tribunal: Karadžić poziva Dodika da svjedoči na njegovom suđenju
Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić u nastavku suđenja tokom aprila pozvaće 20 svjedoka, među kojima su i predsjednik RS Milorad Dodik i bivši specijalni izaslanik UN za Jugoslaviju Jasuši Akaši, saopštio je danas Haški tribunal. Bivši predsjednik ...
...  RS će sljedećeg mjeseca kao svjedoke odbrane pozvati i bivšeg vojnog komandanta Sarajevsko-romanijskog korpusa u sklopu Vojske RS Stanislava Galića, stručnjake za granatiranje i snajpersko djelovanje doktore Zoricu Subotić i Mileta Poparića, kao i stručnjaka za politička pitanja u BiH i bivšoj Jugoslaviji Kostu Čavoškog.

U listi svjedoka za april Karadžić je naveo i vrijeme koje procjenjuje da će mu trebati za ispitivanje svjedoka, a najviše vremena, osam sati, pretpostavlja da će mu biti potrebno za svjedočenje Galića, dok će Dodik, kako se procjenjuje, svjedočiti jedan sat.

Suđenje Karadžiću nastavljeno je danas, a u toku ove nedjelje optuženi je ranije najavio da će ispitati sedam novih svjedoka.

Od početka dokaznog postupka odbrane, sredinom oktobra prošle godine, sašlušano je 105 od 600 najavljenih svjedoka.

Optužnica tereti Karadžića za genocid u Srebrenici, progone nesrpskog stanovništva sa velikih podučja BiH, teror nad civilima u Sarajevu snajperskim djelovanjem i granatiranjem i za uzimanje pripadnika UN za taoce.


(Vijesti.ba)
Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 935 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz