Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
16 April 2024 05:04
13:30
Iznenadna tragedija u Stijeni kod Cazina: Nerazdvojni prijatelji odšetali u svoju smrt

Tužan dan u Stijeni kod Cazina. Nakon ikindije-namaza klanjane su dženaze dvojici nerazdvojnih prijatelja, 65-godišnjem Hasanu Hamuliću i Senadu Draganoviću (47).

Njih dvojica su prekjučer pronađeni mrtvi u borovom šumarku iznad njihovih kuća, nakon što su u petak popodne odšetali uzbrdicom prema lovačkoj kući. Bila je to šetnja u smrt. Policija i tužilaštvo još nisu dali definitivne odgovore šta se dogodilo. Prema nekim informacijama, postoji mogućnost da su stradali usljed iznenadnog pada temperature.

Košulja preko glave

Stijenjani su u šoku, a brojna rodbina nastradalih teško se miri s istinom o tragediji dvojice dobrih prijatelja. Činjenica da su pronađeni 200 metara udaljeni jedan od drugoga potkrepljuje različite priče o uzrocima njihove smrti.

- Senad je pronađen kako leži potrbuške, razbijene glave, a Hasan je bio bliže lovačkoj kući, košulje prevučene preko glave – priča nam sestra Zulejha dok tješi 86-godišnju majku Safiju.

Hasan joj je bio najstarije od šestero djece.

- Ode i nesta ga, sine moj – kaže tiho starica.

Hasanov sin Enes došao je iz Ljubljane preko vikenda. Kiša na gradilištu donijela je pauzu. U Stijenu je stigao da ukopa oca.

- Krivo mi bilo, ni plaću nismo dobili, ali, krenem kući i… eto. Da je prirodna smrt, teško bi mi bilo, ovako, još gore, potreslo me – priča on.

Enesova tetka Semka, Hasanova sestra, dodaje da je Hasan bio miran čovjek, volio druženja, volio i popiti, ali je važio za dobroćudnog i kavgi nesklonog čovjeka.

Iza Hasana su ostali supruga i troje djece, uz Enesa, Elvir i Elvira. Ukopan je na mezarju Hamulići iznad Horljave.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 809 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz