Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
24 August 2019 09:24
15:22
Kod dilera pronađena jakna FUP-a, 10 kg droge i oružje
Pistaline.Net

U nastavku policijske akcije Pik sinoć je u Sarajevu uhapšen D. A, kod kojeg je pronađeno 10,4 kilograma droge skank, naoružanje, zimska jakna Federalne uprave policije i korice policijske legitimacije MUP-a RBiH. Nezvanično saznajemo da je uhapšen Aziz Drakovac.

 

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo sinoć su u opštini Stari Grad, pretresli kuću i prateće objekte koje koristi Drakovac, gdje su pronašli i oduzeli poluatomatsku pušku i veću količinu municije različitog kalibra. Pronađena su i dva mobitela.

Nakon pretresa kuće, u Novom Sarajevu je zaustavljen automobil VW Sharan, koji koristi Drakovac. U vozilu je pronađeno deset većih paketa marihuane, a pretpostavlja se da je riječ o skanku. Osim droge, Drakovac je imao i zimsku policijsku jaknu sa oznakom FUP-a i korice službene policijske legitimacije MUP-a RBiH.

Drakovac (rođen 1957. godine) je odranije poznat policiji, a prvo krivično djelo napravio je 1983. godine. Prema informacijama iz MUP-a KS ovo je prvo krivično djelo povezano sa drogom.

Kako je novinarima rekao glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić, droga je dobre kvalitete, a najvažniji rezultat akcije je sklanjanje droge sa ulice.

On je dodao da bi droga bila rasparčana na manje pakete po jedan gram koji bi na ulici bili prodavani za 10 do 15 KM. Ukupna vrijednost zaplijenjene droge na tržištu je od 100 do 150 hiljada KM.

Inspektor Odjela za borbu protiv narkotika MUP-a KS Admir Vatreš rekao je da je jedan dio droge bio namijenjen tržištu u Sarajevu, a drugi je trebao završiti u drugim dijelovima BiH.

Prema nepotvrđenim informacijama, droga potječe iz laboratorija, navjerovatnije iz Albanije, Crne Gore ili sa Kosova.

Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 2782 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
avatar 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz