Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
16 April 2024 17:55
11:40
Nasri spasio Francusku – „Zmajevi“ u baražu

Nogometne reprezentacije Francuske i BiH su u desetom kolu D-grupe kvalifikacija za EP odigrale neriješeno 1:1. BiH će imati drugu šansu u baražu. Ime protivnika u dodatnim kvalifikacijama biće poznato u četvrtak.


Franuzi su ipak uspjeli doći do boda koji im je čekirao kartu za "Euro 2012”. Bosanskohercegovački reprezentativci su, bez obzira na rezultat, na stadionu „Stade de France" ipak napravili senzaciju. "Nadigrali smo Francusku u prvom poluvremenu kao niko do sada", kazao je bh. fudbalski selektor Safet Sušić po završetku utakmice u Parizu.

Francuski reprezentativci su nakon fijaska na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. godine pod stalnim pritiskom i kvalifikacija na Evropsko prvenstvo je od velikog značaja. Sve drugo osim direktne kvalifikacije je za Francuze bila čista blamaža. Vodstvo BiH od 40 minuta, kada je Edin Džeko postigao svoj 20 gol u dresu reprezentacije BiH, je Francuzima zadao velike glavobolje. Dobra igra bh. nogometaša je nastavljena i u drugom poluvremenu u kojem su Franuzi skoro svim raspoloživim sredstvima nastojali izjednačiti rezultat. Pogodak u 78. minuti iz penala je je postigao Samir Nasri.

Safet Sušić: Mene bi bilo stid pobjediti na ovakav način


"Čudno mi je bilo kada je sudija pokazao na bijelu tačku. Mislim da nije bio ni prekršaj, a kamoli penal. Ako je bilo faula, onda je to bilo izvan 16 metara", rekao je Sušić. "U drugom poluvremenu smo malo pali, i imali smo pehove, ostali smo bez Hasagića, Mujdža se žalio na bolove, te nisam imao puno igrača na raspolaganju. Sve u svemu nemam momcima šta zamjeriti, ostaje nam baraž u kome bi trebali imati bar malo sreće da odemo na EURO, jer BiH i ovi momci to zaslužuju", kazao je Sušić.

Selektor se osvrnuo na baraž, rekavši da se "naši igrači ne plaše nikoga". "Ovo nije ista reprezentacija koja je prije dvije godina ispala od Portugala. Ovi momci se više nikoga na boje. Mi večeras Francuzim nismo dozvolili da igraju u prvom dijelu. Iskreno, ja ne bih volio ići dalje, na način kako je to Francuska uradila večeras. Ono je bio sumnjiv penal", odgovorio je selektor bh. tima, uz poruku navijačima u utakmicama baraža koje su pred nama: "Ovo nije kraj jer znam da će igrači biti motivisani zbog ove nepravde, ali se nadam da ćemo otići na EURO". Žrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO 2012 je u četvrtak 13. oktobra.

Francuzi uz mnogo sreće na EURO 2012


Dzeko izvini, ali 1:1 je.

Njemački list «Süddeutsche Zeitung» piše da je penal bio dosta sporan i da se Francuska kvalifikovala uz dosta sreće. Neue Zürcher Zeitung u tekstu pod naslovom «Nesri spasio Francusku» piše da se Francuska tijesnim rezultatom kvalifikovala na «Euro 2012». „Bosanci su bili pravo iznenađenje i bliži plasmanu. U prvom poluvremenu su vođeni, tehnički jakim Miralemom Pjanićem i Zvjezdanom Misimovićem, bili jača ekipa koja je stvarala mnoge šanse. Edin Džeko je genijalnim udarcem nagradio goste i to pet minuta prije kraja prvog poluvremena", piše Neue Zürcher Zeitung.

Sportski portal Goal.com piše da je Francuska uz mnogo sreće savladala reprezentaciju BiH. "Bili su to gosti koji su na početku odlučivali tok igre. Domaćin u prvom poluvremenu skoro da nije ni napuštao svoju polovinu terena. Tim trenera Laurenta Blanca je bio vidno iznenađen  igrom bh. reprezentacije i imao je dosta poteškoća da konsoliduje redove”, piše novinar portala Goal.com.

Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 659 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz