Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
19 April 2024 10:21
21:24
Potpisan ugovor za izvođenje krovopokrivačkih radova na zgradi „Prve osnovne škole“
U kabinetu načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, danas je potpisan ugovor za izvođenje krovopokrivačkih radova na zgradi „Prve osnovne škole" u Bosanskoj Krupi.

Općina Bosanska Krupa nastoji stvoriti barem bezbjedne uslove za proces obrazovanja u lokalnoj zajednici iako to nije u njenoj nadležnosti. Viši nivo vlasti bi morao voditi brigu o tome. Budući da ne vodi dovoljno, a da u općinskom organu uprave postoji svjesnost o značaju sticanja znanja i općenito o ogromnoj ulozi mladih Krupljana, ovakve i slične aktivnosti su se provodile i tek će se provoditi.

Ugovor vrijedan 36.909,20 KM, Općina Bosanska Krupa na čijem je čelu Armin  Halitović, potpisala je s firmom ”SAMD GRAĐENJE” d.o.o. iz Bosanske Krupe.
Novac je obezbijeđen iz sredstava dodijeljenih Odlukom o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje šteta općini Bosanska Krupa, Vlade Unsko-sanskog kantona i priliva sredstava po osnovu prihoda od sredstava za zaštitu od nesreća u 2011. godini.

Nadzor nad izvođenjem krovopokrivačkih radova na zgradi „Prve osnovne škole" u Bosanskoj Krupi vršiti će ”DOMUS MM” d.o.o. iz Cazina. Vrijednost ovog ugovora je 2% od ukupne vrijednosti izvođačkih radova.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su direktorica „Prve osnovne škole" Selma Halkić i pedagogica Senada Alagić, koje su izrazile potpuno zadovoljstvo što je prepoznata njihova i ova potreba, te se na tome zahvalile načelniku.
Inače, Općina je uz pomoć učenika, roditelja i organizacija, uspješno okončala projekt ugradnje centralnog grijanja, kao i niz drugih sanacija u ovoj školi.

Činjenica je da ova školska zgrada nije jedina kojoj je potrebna podrška, ali se rješavaju problemi po pitanju hitnosti. Apsolutno je jasno da će u budućnosti, kako se budu osiguravala sredstva, na red doći i druge škole, prije svega područna škola u MZ Pištaline.
Želja je da se odgovori i na njihove stvarne potrebe koje će se  utvrditi nakon sveobuhvatne analize.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 736 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz