Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
29 March 2024 00:35
10:28
Predsjedništvo BiH: Komšić u zvaničnoj posjeti Makedoniji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić boravit će od ponedjeljka, 24. oktobra, u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Republici Makedoniji, a na poziv predsjednika Makedonije Gjorga Ivanova.

Zvanična ceremonija svečanog dočeka predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, s najvišim državnim i vojnim počastima, bit će održana 24. oktobra na platou ispred kabineta predsjednika, Vila Vodno, uz intoniranje himni, predaju raporta komandanta počasne vojne gardijske jedinice te uz pozdrav zastavi Republike Makedonije.

Protokolom posjete predviđen je susret Komšića i Ivanova, zvanični razgovori, odnosno, plenarni sastanak dviju državnih delegacija kao i  u 12.30 susret predsjedavajućeg Predsjedništva BiH s predsjednikom Vlade Republike Makedonije Nikolom Gruevskim i predsjednikom Skupštine Trajkom Veljanovskim.

U toku posjete Komšić će posjetiti kulturno-historijske znamenitosti Makedonije, položiti vijenac na grob Goce Delčeva u Crkvi sv. Spasa, posjetiti Muzej holokaust kao i Muzej makedonske borbe za državnost i samostalnost, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Kategorija: Vijesti iz BIH | Pregledi: 7564 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz