Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
20 April 2024 07:33
10:55
Štrajk ljekara u USK-u ulazi u petu sedmicu: Ne nazire se prekid
Štrajk ljekara, koji je počeo 12. septembra u zdravstvenim ustanovama u USK-u i dalje traje, a samim tim u srijedu, 12. oktobra napuniće se i mjesec dana kako je na snazi generalni štrajk. Nema nikakvih pomaka, odnosno elemenata za njegov prekid, stav je članova Upravnog odbora Sindikata ljekara

- Iako smo znatno odstupili od prvobitnih zahtjeva, to nije približilo stavove Vlade i ljekara, ističe predsjednik Sindikata ljekara USK-a Nedim Kurtagić.

U Vladi i dalje tvrde da sredstava nemaju, te da nema zakonskog okvira da budu prihvaćeni zahtjevi ljekara.

- Ponudili smo najoptimalnije i ono što možemo. Slažem se da je težak položaj ljekara, ali njihovi zahtjevi su sada znatno iznad mogućnosti i iznad okvira, tako da jednostavno ne možemo ovo prihvatiti. Mi ćemo nastaviti razgovore i tražiti rješenja da se ovo konačno okonča, izjavio je kantonalni ministar zdravstva Amir Murić.

Od Vlade Sindikat traži da se pismeno izjasni o zahtjevima štrajkačkog odbora, te da odgovorni u zdravstvu ozbiljno uzmu u razmatranje ponuđene prijedloge kako bi se okončao generalni štrajk zbog kojeg trpe svi, a najviše pacijenti, odnosno građani USK-a.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 644 | Dodano od: amir | Ocjeni: 5.0/1
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz