Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
19 April 2024 05:28
12:35
Tragičan kraj bivšeg novinara: Pred očima mi je slika čovjeka u plamenu

Sedin Mehadžić (44) iz Bosanske Krupe polio se benzinom, a potom i zapalio u zaseoku Sivci, kod Trnopolja, i to nedaleko od kuće bivše supruge Sadije.

Iz prijedorske policije su u petak, navodeći inicijale, saopštili da se ova tragedija dogodila oko 17 časova u četvrtak, te da je Mehadžić umro od posljedica opekotina.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi kazao je da se Mehadžić zapalio na seoskom putu kojim njegova bivša žena skoro svakodnevno prolazi kada vodi ovce na ispašu, ali taj dan nije otišla.

“On je vjerovatno mislio da će naići njegova bivša žena, ali taj dan po ovce je otišao njen otac”, kazao je naš izvor.
Sulejman Sivac, očevidac ove tragedije i stric Mehadžićeve bivše supruge, kazao je da je krenuo do obližnje bašte u trenutku kada je izbio plamen na putu.

“Vidio sam plamen, kada sam potrčao, ugledao sam čovjeka kako gori. Mlatio je rukama, a potom pao na zemlju i počeo da se vrti. Uzeo sam nekoliko kanti vode i ugasio vatru na čovjeku. Bio sam uvjeren da se moj brat zapalio”, priča Sivac.
On je potom, kako kaže, počeo da doziva ljude da mu priteknu u pomoć, kako bi spasio čovjeka.

“Vikao sam: ‘Dolazite, brat mi se zapalio!’ Nekoliko minuta poslije, kada se vatra smirila, vidio sam da nije moj brat. Sedin je davao znakove života nekoliko minuta, a potom je umro”, kaže Sivac.

Osman Sivac, Sadijin otac, kaže da ona i Sedin nisu živjeli duže vrijeme zajedno.

“Sedin je bio sklon odlascima od kuće, posljednji put ga nije bilo dvije i po godine. Bio je svojevremeno čovjek za primjer, radio dobre poslove, međutim, kada je otišao u penziju, postao je drugačiji. Zapostavio je porodicu, odlazio od kuće”, priča Sadijin otac.

Kako kažu poznanici, Sedin je jedno vrijeme radio kao novinar na televiziji, snimao je filmove, pisao i knjige, a kasnije je uspio da sredi penziju.

Sadija, bivša Sedinova supruga, kaže da je od njega otišla prije nekoliko mjeseci, zajedno sa kćerkom i jednim sinom, dok je drugi ostao kod oca.

“Nisam više mogla da živim s njim. On je često govorio da će izvršiti samoubistvo, i to kada mu je god trebalo nešto. Uvijek je tražio novac, a kada mu kažem da nemamo, on bi rekao da će da se ubije. To mi je rekao i prije nekoliko dana, ali nisam to upozorenje shvatila ozibljno”, kaže ova žena.

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 972 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz