Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
29 March 2024 11:15
09:46
U Bihaću uhapšene četiri osobe zbog ratnog zločina
Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Bihaća, uhapsili četiri osobe.







Iz Tužilaštva BiH je saopćeno da se radi o: Muhamedu Anadolcu (1972.), Abidu Ljubijankić (1969.), Sabahudinu Hafurić (1972.) i Huseinu Begiću (1964.). Navedeni osumnjičeni su pod istragom, zajedno sa osumnjičenim Safetom Kovačević, a sumnjiče se da su u svojstvu pripadnika V korpusa Armije RBiH, u mjesecu martu 1995. godine, počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti.

Navodno su tokom prijevoza 26 zarobljenika srpske nacionalnosti, sa više lokacija iz Bihaća i Cazina, prema graničnom prijelazu Izačić, a radi razmjene, na različite načine vršili fizičko i psihičko mučenje zarobljenika, te zlostavljali i premlaćivali zarobljenike i mučili ih na ponižavajuće načine.

Osumnjičeni će toko dana biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene te nakon toga donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora.

federalna.ba 

Kategorija: Vijesti iz USK-a | Pregledi: 540 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz