Administratori   amir halkic    Registracija     Odjava
 
 
Dobrodošli *** Vas Pistaline.Net Portal***
23 April 2024 22:55
12:33
Zmajevi, pobijedite i učinite nas ponosnim!
Nogometna reprezentacija BiH večeras na stadionu Stade de France u Parizu igra posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Poljskoj i Ukrajini. Suparnik je Francuska. Treba nam pobjeda, a "Triklorima" pored trijumfa odgovara i remi..



Francuzima odgovara remi

Međutim, u meču u kojem nemaju šta izgubiti (baraž već osiguran), a mogu puno dobiti, "Zmajevi" lakše oslobađaju svoj talent i nameću svoju igru. Francuzima će nedostajati i nekoliko standardnih prvotimaca, pa se i na tome temelji optimizam.

Šef našeg državnog tima Safet Sušić oprezan je sa izjavama.

"Ostvarili smo zacrtani plan prije početka kvalifikacija kada smo podvukli da želimo na kraju biti prvi ili drugi. Imamo osigurane dodatne kvalifikacije, ali i priliku da se borimo za prvo mjesto. Francuska je favorit, jer njima odgovara i remi. No, vjerujemo u sebe. Pokušat ćemo iznenaditi", naglasio je Sušić ne želeći otkriti udarnu postavu za utakmicu.

Naš nacionalni tim u posljednje vrijeme igra dobro . Uz odličnu atmosferu, to može biti veliki kapital na planu samopouzdanja.

""Trikolori" su favoriti, neće nam biti lako. Ipak, mislim da uz malo sreće možemo napraviti čudo u Parizu", jasno poručuje Miralem Pjanić.

Kao što smo već pisali za osvajanje kompletnog plijena u glavnom francuskom gradu trebamo biti jaki u srcu ekipe - veznoj liniji.

BiH treba biti gusta i kompaktna u sredini terena. U tom dijelu će se odlučivati utakmica. Također, važno je izolirati njihove napadače.

Također, "Zmajevi" se često moraju služiti kontrama i polukontrama. To može biti velika prilika. Edin Džeko može svakome pobjeći i zato je igranje brzim loptama izuzetno važno protiv odbrane "Galskih pijetlova".

Pritisak publike

Evo šta je o utakmici Francuska - BiH za Sarajevo-x.com izjavio proslavljeni bh. stručnajk Vahid Halilhodžić:

"Defanziva treba biti dobro organizovana. To je vrlo važno. Svakako da treba pokušati postići pogodak, a tada bi bili vrlo blizu cilja. Navijači na Stade de France odmah počinju zviždati i to će stvoriti dodatni pritisak na domaće. To može biti adut. Vjerujem da će i stručni štab bh. selekcije povući najbolje poteze".

Francuzi su fizički impresivni. Treba prizemljiti igru, nametnuti kombinatoriku i posjedom lopte širiti protivničke linije. U takvim okolnostima vezni igrači ulaskom između linija, mogu stvarati višak.

Svi akteri trebaju biti u optimalnom izdanju .Međutim ako neko podbaci okolnosti se mijenjaju. Ako podbaci vezna linija, proći ćemo loše.

Od zanimljivosti treba istaći da Lulić i Cisse zajedno igraju za Lazio, dok Džeko i Nasri nose dres Manchester Cityja.

Vjerovatan sastav BiH: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Papac, Rahimić, Zahirović, Medunjanin, Pjanić, Misimović i Džeko.

Utakmica počinje u 21:00 sati uz direktan prenos na BHT1. 

Tabela: 

1.Francuska 9 6 2 1 14:3 20 
2.BiH 9 6 1 2 16:7 19 
3.Rumunija 9 3 4 2 12:8 13 
4.Bjelorusija 10 3 4 3 8:7 13 
5.Albanija 9 2 2 5 6:13 8 
6. Luksemburg 10 1 1 8 3:21 4 

Francuska u brojkama:

Selektor: Laurent Blanc 
FIFA ranking: 12. 
Najbolji FIFA ranking: 1. (maj 2001.) 
Najlošiji FIFA ranking: 27. (septembar 2010.) 
Najviše nastupa: Liliam Thuram (142) 
Najviše pogodaka: Thierry Henry (51) 
Najveća pobjeda: Francuska - Azerbejdžan 10-0 (6. septembar 1995.) 
Najveći poraz: Danska - Francuska 17-1 (22. oktobra 1908.) 
Najveći uspjesi: Svjetsko prvenstvo - 12 nastupa (jedna titula), Evropsko prvenstvo sedam nastupa (dvije titule) 
Stanovnika: 65.447.374

Kategorija: Vijesti iz sporta | Pregledi: 609 | Dodano od: amir | Ocjeni: 0.0/0
Ukupno komentara: 0
ComForm">
avatar



 
Ukupno online: 1
Gostiju: 1
Korisnika: 0
Copyright Pistaline.Net Portal © 2011  www.pistaline.net
Hosted by uCoz